logo logo
Suomi - Yhdysvallat
Peruttu Cancelled
Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Tuore kultaleijona ja Jokerien kärkihankinta ei kaipaa yksinäistä arkea Venäjällä – helsinkiläisseuran suomalaisuus tuo lisäkipinän: "Vierustoverin puolesta vielä enemmän likoon"

Tuore kultaleijona ja Jokerien kärkihankinta ei kaipaa yksinäistä arkea Venäjällä – helsinkiläisseuran suomalaisuus tuo lisäkipinän: "Vierustoverin puolesta vielä enemmän likoon"

Tuore jokerihyökkääjä Veli-Matti Savinainen on syntynyt Espoossa, mutta ei ole ensimmäistä Bluesin C-juniorivuotta lukuun ottamatta edustanut koskaan pääkaupunkiseudun joukkueita. 33-vuotias Savinainen on elänyt KHL-vuosiaan venäläisseuroissa nyt riittävästi.


Tuore jokerihyökkääjä Veli-Matti Savinainen on syntynyt Espoossa, mutta ei ole ensimmäistä Bluesin C-juniorivuotta lukuun ottamatta edustanut koskaan pääkaupunkiseudun joukkueita. 33-vuotias Savinainen on elänyt KHL-vuosiaan venäläisseuroissa nyt riittävästi.


Savinaisen sosiaalinen media on paljastanut kultajuhlien jääneen jo vähemmälle ja porrastreenin alkaneen.

– Maanantaina lähdettiin heti lenkkipolulle. Saatiin paskoja irti kropasta, hikeä pintaan ja arjesta kiinni juhlimisen jälkeen. Tekee kropalle hyvää, ettei maleksi kotona puoleenpäivään asti, vaan lähtee treenaamaan ja ottamaan hikeä, Savinainen nauraa.

Hyökkääjä on harjoitellut alkaneena kesänä Espoonlahden urheilukentällä yhdessä Leo Komarovin, Pekka Jormakan, Juha-Matti Aaltosen, Miro Aaltosen, Janne Jalasvaaran, Max Wärnin ja Roope Talajan kanssa.

Yksinäinen KHL

Kauden alkaessa Savinainen on tilanteessa, jossa KHL-arkea voi elää Helsingistä ja Suomesta käsin.

– Heinäkuun alussa olen aina lähtenyt venäläisiin kaupunkeihin tai Kunluniin. Siitä eteenpäin muu elämä häviää periaatteessa kokonaan. Kyse on pelkästään jääkiekosta. Hotellihuone, telkkarin katsominen, jääharjoitukset. Kahdeksan kuukautta ollaan käytännössä yksin. Kyllä se välillä pääkoppaa vähän rassaa, Savinainen kuvailee.

– Onhan se hienoa, että voi nyt pelata Jokereissa, helsinkiläisessä KHL-seurassa. Huippuseura, perhe ja ystävät asuvat lähellä, saa vähän normaalia elämää jääkiekon rinnalle.

Syksyllä 2013 Savinainen aloitti ensimmäisen KHL-vuotensa Hanti-Mansijskissa. Savinainen palkkasi tuolloin ystäviään muuttamaan mukanaan Venäjälle.

– Silloin oli palkatut miehet mukana tuomassa arkeen vähän iloa. Heidän toimenkuvaansa kuuluivat vain oleminen, toisinaan myös siivoaminen ja kokkailu.

– Normaalia poikien elämää, se oli hauskaa aikaa. Tiedätte siitä vain puolet, Savinainen naurahtaa.

Savinainen myöntää, että venäläisseurojen harmaan arjen vaihtaminen Jokereihin toimi siirron yhtenä osatekijänä.

– Ihan varmasti se vaikutti. Tässä on neljä vuotta oltu Venäjällä tai Kiinassa. Se on tultu ja nähty.

– Suurin syy Jokereihin tulossa oli kuitenkin se, että seurat, joissa olen KHL:ssä kiertänyt, eivät ole kuuluneet edes sarjan keskikastiin.

Vetovoimainen Jokerit

Jokerit on rakentanut alkavalle kaudelle KHL-taipaleensa ehkä kiinnostavimman joukkueen. Merkittävien suomalaispelaajien sopimuksia on julkistettu viikko toisensa perään.

– Joukkueen rakentumista on ollut hieno seurata. Vähän väliä on saanut lyödä yläpumppuja, että p**kele, saimme tuonkin pelaajan, Savinainen nauraa.

– Ilman muuta suomalaisuudella on merkitystä. Ihmisiä kiinnostaa varmasti enemmän, kun on enemmän hyviä suomalaisia pelaajia ja suomalainen omistus.

Savinaisen mukaan siinä on eroa, onko joukkue suomalainen vai venäläinen.

– Se on aina hienoa nähdä, kun suomalainen laittaa suomalaisen puolesta lihaa peittoon.

– Kyllä siitä tulee pieni lisäkipinä, kun suomalainen saa pelata suomalaiselle. Se on erilainen tarina, vierustoverin puolesta haluaa laittaa silloin vielä enemmän likoon, Savinainen värjää.

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews