Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Leijonien kesäjuhlista lisätietoa – MM-kultahuuma villitsee vielä ainakin kolmessa kaupungissa

Leijonien kesäjuhlista lisätietoa – MM-kultahuuma villitsee vielä ainakin kolmessa kaupungissa

Jääkiekon MM-pokaali kiertää parhaillaan Suomea pelaajien keskuudessa, ja lisää kansanjuhliakin on luvassa. Leijonien tiedottajan Petteri Hietasen mukaan MM-huuma rantautuu vielä ainakin Poriin, Lempäälään ja Turkuun.


Jääkiekon MM-pokaali kiertää parhaillaan Suomea pelaajien keskuudessa, ja lisää kansanjuhliakin on luvassa. Leijonien tiedottajan Petteri Hietasen mukaan MM-huuma rantautuu vielä ainakin Poriin, Lempäälään ja Turkuun.


Leijonien maailmanmestaruutta on juhlittu tähän mennessä Helsingissä ja Tampereella. Lisää on vielä luvassa.

– Kaupungit ja kunnat järjestävät kotiseutujensa pelaajille joitakin tilaisuuksia. Niistä tiedotetaan, heti kun ne varmistuvat, tiedottaja Petteri Hietanen toteaa MTV Urheilulle.

– Tänään on Jokereilla tilaisuus, jossa on mukana heidän sopimuspelaajansa kultajoukkueesta. Huomenna on HIFK:n vastaava tilaisuus. Tämän lisäksi järjestetään kaupunkijuhla ainakin Porissa heinäkuun puolivälin tienoilla, Lempäälässä Marko Anttilan ja (Naisleijonien) Jenni Hiirikosken kunniaksi, ja TPS järjestää Kaapo Kakolle oman tilaisuutensa Gatorade Areenalla. Muutamia muitakin varmasti tulee, Hietanen jatkaa.

MM-pokaali kiertää näiden tilaisuuksien lisäksi pelaajien omissa juhlallisuuksissa. Palkinto liikkuu ympäri Suomea yhteistyökumppanin lahjoittamassa autossa erillisen kuljettajan kuskaamana.

– Joku vie sen mökilleen, joku vie sen isänsä synttäreille, joku jonnekin muualle. Se on jokaisen oma hetki pokaalin kanssa. Näistä ei tiedoteta julkisuuteen.

– Lähtökohtaisesti jokainen pelaaja saa sen vuorokaudeksi. Pelaajat koordinoivat päivät loistavasti keskenään, eikä näistä tullut vääntöä. Joillakin oli heti tiedossa tietyt juhlat, joihin he haluavat pokaalin. Ei aikataulussa ollut mitään joukkueen hierarkiaa. Päällekkäisyyksiä tuli totta kai, mutta ei siinä syntynyt mitään kilpailua, Hietanen avaa.

Pokaalille piti tehdä pieniä korjaustoimenpiteitä ensimmäisellä juhlaviikolla, mutta isommilta on vältytty.

– Siitä pitää antaa enemmän noottia pokaalin tekijälle. Se on niin kevytrakenteinen. Sille ei tarvitse paljon tehdä, että osat irtoilevat. Se voisi olla jykevämpi.

– Ehkä pokaali koki kovempia vuonna 2011, Hietanen summaa naurahtaen.

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews