logo logo
Suomi - Yhdysvallat
Peruttu Cancelled
Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Tällä listalla on kultareunukset! Leijonat nosteessa sopimusrintamalla – ensi kauden pelipaikoissa vielä avoimiakin kysymyksiä

Tällä listalla on kultareunukset! Leijonat nosteessa sopimusrintamalla – ensi kauden pelipaikoissa vielä avoimiakin kysymyksiä

MM-kullan voittaneet Leijonat ovat saaneet kevään ja alkukesän aikana allekirjoitettavaksi toinen toistaan maukkaimpia sopimuspapereita. Ja kysyntää riittää edelleen. MTV Urheilu listasi kultaleijonien sopimustilanteen.


MM-kullan voittaneet Leijonat ovat saaneet kevään ja alkukesän aikana allekirjoitettavaksi toinen toistaan maukkaimpia sopimuspapereita. Ja kysyntää riittää edelleen. MTV Urheilu listasi kultaleijonien sopimustilanteen.


MM-leijonista ovat tehneet NHL-sopimuksen Veini Vehviläinen, Oliwer Kaski, Jani Hakanpää, Eetu Luostarinen ja Joel Kiviranta. moni muukin on ottamassa ison askeleen urallaan.

Alla olevassa listassa pelaajan nimen perässä viime kauden seura, mahdollinen ensi kauden seura ja sopimuksen päättymisvuosi.

Kevin Lankinen, Chicago Blackhawks (2020)

Suomen MM-kullan takuumies istui viime kaudella yhden Chicago Blackahwksin ottelun penkillä, mutta ensi kaudella näyttömahdollisuuksia tulee varmasti, jos otteet säilyvät yhtä hyvänä. Corey Crawfordin sopimus jatkuu vielä Chicagossa, mutta Cam Wardista tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Jussi Olkinuora, Pelicans–Admiral Vladivostok (2020)

Yhden ottelun MM-kisoissa pelannut maalivahti ansaitsi loistokaudestaan KHL-sopimuksen. Olkinuoralla, 28, on edessään uusi porras noustavaksi, mutta maailmaa persoonallinen veskari on sentään nähnyt Pohjois-Amerikassa.

Veini Vehviläinen, Kärpät (2020)

Vehviläisellä on vielä vuosi sopimusta jäljellä Kärpissä, mutta Iltalehden tietojen mukaan hän tekee tulokassopimuksen hänet varanneen Columbus Blue Jacketsin kanssa. Hän astuu hyvään saumaan, sillä Sergei Bobrovskin, Keith Kinkaidin ja Joonas Korpisalon sopimus loppuu.

Mikko Lehtonen, HV71–Jokerit

Nousi kultaleijonien pakiston kantavaksi voimaksi. Oli tehnyt jo ennen MM-kisoja sopimuksen Jokereiden kanssa. Jos kehitys jatkuu samana, hän ottaa nopeasti KHL:n takalinjat haltuun.

Atte Ohtamaa, Kärpät (2023)–Ak Bars Kazan

Ohtamaa teki Kärppien kanssa viiden vuoden sopimuksen, mutta käytti heti ulkomaanoption yhden kauden jälkeen. Hänellä on lupa pelata sopimusjaksosta vuosi ulkomailla.

Petteri Lindbohm, Lausanne (2020)

Jykevä puolustaja haki vauhtia Pohjois-Amerikan valloitukseen Sveitsistä, jossa ura jatkuu näillä näkymin vielä ainakintoisen vuoden. Katseet ovat kuitenkin edelleen vahvasti NHL:ssä. Joka tapauksessa MM-turnaus toi kaivattua nostetta uralle.

Henri Jokiharju, Chicago Blackhawks (2021)

Jokiharju jatkaa vakiopaikan metsästämistä NHL:ssä. Viime kauden alussa se näytti jo onnistuneen, mutta sulavasti luisteleva puolustaja joutui AHL:ään loppukaudeksi.

Niko Mikkola, St. Lous Blues (2020)

NHL-sopimuksen ensimmäinen kausi kului farmijoukkue San Antonio Rampagessa. Tulisiko ensi kaudella jo tilille NHL-otteluita?

Oliwer Kaski, Pelicans–Detroit Red Wings (2020)

Sai palkinnoksi hienosta kaudesta NHL-sopimuksen. Sai neuvotella varaamattomana pelaajana kaikkien seurojen kanssa ja päätyi Red Wingsiin, jonka rakennusvaiheessa olevaan kokoonpanoon voisi olla mahdollisuus murtautua.

Miika Koivisto, Dinamo Moskova–

Kiekollisesti lahjakkaan pelaajan ensi kauden seura on avoinna. Joutui välillä sivuraiteille Dinamossa, mutta ottajia kyllä Euroopassa riittää.

Jani Hakanpää, Kärpät–Anaheim Ducks (2020)

Hakanpään sopimukselle ei ole tullut vielä virallista sinettiä, mutta Hämeen Sanomat uutisoi, että pakkikolossi siirtyi Ducksiin yhden kauden ja yhden vuoden sopimuksella.

Toni Rajala, Biel-Bienne (2020)

Taitava hyökkääjä jatkaa jo neljättä kauttaan Bernin kupeessa sijaitsevassa pikkukylässä. Viime kaudella hän oli koko runkosarjan pistenelonen.

Juho Lammikko, Florida Panthers–?

Lammikosta tulee niin sanottu rajoitettu vapaa agentti. Pelannut pienessä roolissa Panthersissa. Jämäkkä rikkova hyökkääjä alaketjuihin.

Niko Ojamäki, Tappara (2020)

Ura ollut kovassa nosteessa viime vuodet. Vielä yksi kausi SM-liigassa ja sitten seuraavalle portaalle?

Harri Pesonen, Langnau (2021)

Suomen ykkösketjun tärkeä laiturilenkki teki itsestään halutun pelaajan Euroopan huippujoukkueissakin – ja NHL-kehissä asti. Olisi eväitä pelata korkeammallakin kuin Sveitsin liigassa.

Sakari Manninen, Jokerit– Salavat Julajev Ufa (2021)

Suomen tähtihyökkääjä olisi saanut sopimuksen NHL:äänkin, mutta hän päätti valita KHL-diilin, josta valuu rahaa laariin enemmän. Lähestyy 27-vuotiaana uransa lakipistettä.

Veli-Matti Savinainen, Kunlun Red Stars–Jokerit (2020)

Pääsee nyt isiensä maille rikkonaisen Kunlunin kauden jälkeen. MM-kisat osoittivat, että on vielä paljon annettavaa kovissa peleissä, vaikkei sitä maalia MM-kisoissa ikinä tullutkaan.

Jere Sallinen, Örebro–HIFK 2021

Sallinen otti hienosti haltuun sentterin tontin kisojen edetessä. Tuo fyysistä vääntövoimaa ja armotonta rutiinia HIFK:n hyökkäyskalustoon.

Kristian Kuusela, Tappara (2020)

36-vuotias MM-kisadebytantti yrittää palauttaa Tapparan mitalikantaan ensi kaudella. Voi jopa olla, että pelaa uransa loppuun Tampereella.

Joel Kiviranta, Sport–Dallas Stars (2021)

Pääsee esittelemään nopeuttaan Pohjois-Amerikan sarjoissa. Ennakkoluuloton asenne voi viedä pitkälle sielläkin.

Juhani Tyrväinen, HIFK–Luulaja (2021)

Oli sopinut Ruotsiin lähdöstä jo ennen MM-kisoja. Lähtee pelaamaan 28-vuotiaana ensimmäistä kertaa ulkomaille.

Marko Anttila, Jokerit (2021)

Koko kansan rakastama Mörkö-Marko teki itsestään kiinnostavan NHL-seurojenkin silmissä. Näillä näkymin ura jatkuu kuitenkin Jokereissa.

Kaapo Kakko, TPS–?

Lähtee ensi kaudella NHL-kehiin. Enää pitää ratketa, onko seura New Jersey Devils vai New York Rangers.

Arttu Ilomäki, Lukko–Luulaja (2021)

Pääsee Tyrväisen kanssa samassa MM-paketissa "Ruotsin Ouluun". Tyrväisen tapaan ensimmäistä kertaa ulkomaan sarjoissa.

Eetu Luostarinen, KalPa–Carolina Hurricanes (2022)

Loppukauden sensaatiolla on NHL-sopimuksessaan pykälä, joka mahdollistaa paluun Eurooppaan, jos pelipaikkaa ei irtoa.

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews