logo logo
Suomi - Yhdysvallat
Peruttu Cancelled
Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Leijonien MM-ihmeen kiteyttävä esine päätyy kehyksiin – salaisuutta varjellut Mika Kortelainen tyrmää puheet jöröstä Jukka Jalosesta

Leijonien MM-ihmeen kiteyttävä esine päätyy kehyksiin – salaisuutta varjellut Mika Kortelainen tyrmää puheet jöröstä Jukka Jalosesta

Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen piti Suomen joukkueen lytännyttä lehtijuttua mukanaan koko kisojen ja aikoo nyt kehystää sen. Kortelainen ja GM Jere Lehtinen suitsuttavat kisojen jälkeenkin joukkueen johtajuutta ja kapteeni Marko Anttilan sydämellisyyttä.


Leijonien joukkueenjohtaja Mika Kortelainen piti Suomen joukkueen lytännyttä lehtijuttua mukanaan koko kisojen ja aikoo nyt kehystää sen. Kortelainen ja GM Jere Lehtinen suitsuttavat kisojen jälkeenkin joukkueen johtajuutta ja kapteeni Marko Anttilan sydämellisyyttä.


Kortelainen piti koko turnauksen ajan sydämensä kohdalla mystistä esinettä, mutta suostui paljastamaan povitaskunsa sisällön vasta turnauksen viime metreillä. Puvuntakin sisään oli taiteltu artikkeli, jossa Leijonien joukkuetta kutsuttiin kaikkien aikojen surkeimmaksi.

Lehtileike on edelleen samassa taskussa, eikä Kortelainen aio heittää sitä pois.

– Kyllä kai se pitää laittaa kehyksiin, tallessa se vielä on, hän tuumi MTV Urheilulle.

– Se oli itselleni positiivinen, eikä negatiivinen muistutus siitä, mikä lähtökohta oli. Me jaksoimme uskoa, vaikka meidät oli dumpattu. Siksi sitä oli kiva pitää mukana, kun menimme eteenpäin.

Leijonien huima MM-tarina on henkilöitynyt etenkin kapteeni Marko Anttilaan. Hyökkääjä ponnisti kaksikymppisenä kakkosdivisioonasta Liigaan ja lopulta KHL:ään sekä maajoukkueeseen.

Kortelainen ja Lehtinen eivät säästele ylisanojaan.

– Sydämellinen johtaja. Huikea ihminen. Miten hän toi sen pukukoppiin ja jäälle..., Lehtinen hehkuttaa.

– Sydämellinen on täydellinen sana kuvaamaan häntä. Johtajuutta oli muutenkin. Hommaa helpotti, että kaikki olivat samalla viivalla. Kaikki olivat omalla tavallaan liidereitä, Kortelainen lisää.

Anttila taisteli kentällä ja teki maalin jokaisessa MM-turnauksen pudotuspeliottelussa. Finaalissa hän osui kahdesti.

– Anttila ei onnistunut alkuturnauksessa, vaikka pelasi koko ajan aivan älyttömän hyvin. Sitten se tuli tuossa. Usko siihen, että niin kauan, kun on paikkoja, on mahdollisuus tehdä maaleja, Lehtinen hehkutti.

– Sehän tähän tarinaan sopi. Täytyy sanoa, että meillä oli ihan loistavia pelimiehiä. Jos katsotaan koko turnauksen janaa, koko ajan oli joku ratkaisija. Oli se sitten Kaapo Kakko, Sakari Manninen… Pakit tekivät välillä maaleja: Petteri Lindbohm, Niko Mikkola, Jani Hakanpää, Kortelainen kertasi.

"Helvetin hyvä huumorintaju"

Iso osa johtajuutta on myös päävalmentaja Jukka Jalonen, jolle aikuisten maailmanmestaruus oli jo toinen. Hän luotsasi myös alle 20-vuotiaat MM-kultaan vuonna 2016.

Kortelaisen mukaan Jalosta pidetään turhaan vakavana persoonana.

– Media syyttää, että Jukasta saa välillä jörön kuvan. Hänellä on aivan helvetin hyvä huumorintaju ja hän on hauska jätkä. Jos tulee pelin jälkeen median eteen, on edelleen zonessa. Kun on siinä, tilanne ei ole välttämättä mitään vapaata läpänheittoa.

Lehtinen kuvailee Jalosta maanläheiseksi persoonaksi, joka osaa kuitenkin johtaa ja pitää langat käsissään.

– Hän on aivan huikea. Hän antaa muille valmentajille ja ryhmälle sekä pelaajille vastuuta, mutta hänellä on päävalmentajan johtajuus. Hän tekee sen oikealla tavalla.

– Jukka on jämäkkä, suoraselkäinen ja sellainen, että pystyy jakamaan vastuuta muille yllin kyllin. Hän kuitenkin seisoo päätösten takana, Kortelainen komppaa.

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews