logo logo
Suomi - Yhdysvallat
Peruttu Cancelled
Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Leijonien MM-kultajoukkueesta ilmasilta NHL:ään? Tältä tilanne näyttää juuri nyt

Leijonien MM-kultajoukkueesta ilmasilta NHL:ään? Tältä tilanne näyttää juuri nyt

Suomi juhli sunnuntaina jääkiekon miesten MM-kisoissa historiansa kolmatta mestaruutta, kun Leijonien joukkue hiljensi kaikki epäilijät. Ennen kisoja Suomen kokoonpano oli täynnä isolle yleisölle vielä varsin nimettömiä pelaajia. Nopeasti kisojen jälkeen osa MM-kultaleijonista on laittanut nimensä jo NHL-sopimuksen alle.


Suomi juhli sunnuntaina jääkiekon miesten MM-kisoissa historiansa kolmatta mestaruutta, kun Leijonien joukkue hiljensi kaikki epäilijät. Ennen kisoja Suomen kokoonpano oli täynnä isolle yleisölle vielä varsin nimettömiä pelaajia. Nopeasti kisojen jälkeen osa MM-kultaleijonista on laittanut nimensä jo NHL-sopimuksen alle.


Suomen kevään MM-kisajoukkueessa oli mukana vain kolme Pohjois-Amerikassa tällä kaudella pelannutta pelaajaa. Maalivahti Kevin Lankinen ja puolustaja Henri Jokiharju edustavat NHL-seura Chicago Blackhawksia, hyökkääjä Juho Lammikko Florida Panthersia.

Näistä Lankisen tulokassopimus kattaa vielä ensi kauden, Jokiharjun kaksi seuraavaa. Lammikon nykyinen sopimus on puolestaan katkolla.

Ketkä sitten ovat jo tehneet NHL-sopimuksen Leijonien joukkueesta? Entä ketkä ovat olleet kovimpien huhujen kohteina?

Varmistuneet

Oliwer Kaski – Detroit Red Wings

Kaski, 23, solmi yhden vuoden mittaisen sopimuksen Red Wingsin kanssa. Kaski edusti viime kaudella Liigassa Lahden Pelicansia.

Joel Kiviranta – Dallas Stars

Kiviranta, 23, ja Stars tekivät kahden vuoden mittaisen tulokassopimuksen. Kiviranta ponnisti viime kaudella pinnalle Vaasan Sportissa.

Eetu Luostarinen – Carolina Hurricanes

Luostarinen, 20, loukkaantui kesken MM-kisojen, minkä myötä hän joutui olemaan sivussa ratkaisupeleistä. Luostarinen allekirjoitti kuitenkin nopeasti turnauksen jälkeen kolmivuotisen tulokassopimuksen Hurricanesin kanssa.

Menossa
Kaapo Kakko – New Jersey Devils/New York Rangers

Kakon kohdalla NHL-sopimus on vain ajan kysymys sen jälkeen, kun hänet on huudettu tämän kesän varaustilaisuudessa. Isoin kysymys Kakon kohdalla on se, että napataanko hänet jo koko tilaisuuden ensimmäisellä vuorolla Devilsiin, vai päätykö hän toisena vuorossa olevalle Rangersille?

Huhutut


Veini Vehviläinen – Columbus Blue Jackets(?)

Vehviläisen kohdalla NHL-korttia on pyöritelty jo pitkän tovin ajan. Kisoissa Vehviläinen jäi hieman yllättäen sivuraiteelle, kun Leijonien maalivahtiosastolla Lankinen otti ykkösviitan haltuunsa. Kalevan haastatteleman Kärppien urheilutoimenjohtajan Harri Ahon mukaan on mahdollista, että 22-vuotias Vehviläinen jatkaisi vielä ensi kaudella Oulussa vaikka Vehviläinen tekisikin sopimuksen Blue Jacketsin kanssa.

Jani Hakanpää – (?)

Leijonien takalinjoilla vahvasti esiintynyt Hakanpää, 27, on tekemässä paluuta Pohjois-Amerikkaan. Hakanpään kohdalla kyse on enää siitä, milloin hänen NHL-sopimus julkistetaan. Lähes kaksimetrinen puolustaja oli koko Liigan tähtipakkeja kahdella edelliskaudella.

Marko Anttila – (?)

Hurjimmat pyörittelyt ovat kohdistuneet kansallissankari Anttilaan, alias Mörköön, joka takoi valtavia maaleja MM-kisojen ratkaisuhetkillä. Pelaaja-agentti Markus Lehto puhui MTV Urheilulle siitä, että mikäli hän olisi NHL-seuran GM, hän ottaisi Anttilan taalajäille. 34-vuotiaalla hyökkääjällä on sopimus KHL-seura Helsingin Jokereihin.

Mikko Lehtonen – (?)

Samainen sopimustilanne on myös Leijonien MM-joukkueen puolustuksen johtohahmolla Lehtosella. Slovakiassa 25-vuotias Lehtonen esiintyi äärimmäisen vahvasti, mikä osaltaan nostatti NHL-kysymysmerkkejä hänen kohdallaan. 10 ottelussa tehot 1+6=7. Lehtonen antoi näyttöjä siitä, että hänellä on kykyjä kantaa isoa vastuuta myös NHL-pelaajien keskellä.

Harri Pesonen – (?)

Leijonien pelillisessä ykkösketjussa Pesonen esiintyi erittäin vahvasti yhdessä 18-vuotiaan superlupauksen Kakon ja keskushyökkääjä Sakari Mannisen kanssa. Mannisen kohdalla ura jatkuu KHL:ssä, mutta Pesosen kohdalla ilmoilla on vielä pieniä kysymysmerkkejä. Viime vuodet Sveitsissä pelannut Pesonen, 30, kävi mutkan Pohjois-Amerikassa 2010-luvun alkuvaiheilla. Lähteekö Pesonen kokeilemaan vielä NHL-unelman metsästystä?

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews