logo logo
Suomi - Yhdysvallat
Peruttu Cancelled
Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Jere Lehtinen voitti Leijonien mukana toisen maailmanmestaruutensa – pelaajat tenttasivat juhlatunnelmaa etukäteen: ”Sanoin, että sen näkee vasta Suomessa”

Jere Lehtinen voitti Leijonien mukana toisen maailmanmestaruutensa – pelaajat tenttasivat juhlatunnelmaa etukäteen: ”Sanoin, että sen näkee vasta Suomessa”

Leijonien GM Jere Lehtinen on nyt kaksinkertainen maailmanmestari, sillä palkintokaapissa on kultaa keväiltä 1995 ja 2019. Ensikertalaisia pursunnut tämän kevään joukkue yritti tentata, millainen vastaanotto Suomessa on.


Leijonien GM Jere Lehtinen on nyt kaksinkertainen maailmanmestari, sillä palkintokaapissa on kultaa keväiltä 1995 ja 2019. Ensikertalaisia pursunnut tämän kevään joukkue yritti tentata, millainen vastaanotto Suomessa on.


Lehtinen pelasi keväällä 1995 kuuluisassa Tupu-Hupu-Lupu -ketjussa Ville Peltosen ja Saku Koivun kanssa. Nyt luistimet ovat vaihtuneet pikkutakkiin.

Leijonien tämän kevään huima turnaus toi Lehtiselle toisen maailmanmestaruuden. Kultainen mitali on ripustettu kaulaan sekä pelaajana että taustahenkilönä.

– Tämä oli huikea juttu myös johtoryhmälle, olemme yhtä joukkuetta. Tämä on kuitenkin tavallaan pelaajien juttu, sillä he ovat jäällä voittaneet. Ilo silmissä katsoin juhlimista ja sitä, mitä he saivat. Hienoa olla myös tällä puolella, hän kertoi MTV Urheilulle.

Leijonien ensikertalaisia pursunnut joukkue kyseli mestaruuden varmistuttua Lehtiseltä sitä, millaista Suomen kultajuhlissa on. GM:n mukaan huumaa ei voi edes kuvailla sanoin.

– Sanoin, että sen näkee vasta Suomessa. Oli huikeaa, kun tulimme lentokentälle ja se meno on vain jatkunut: Kaisaniemen juhla ja se, miten ihmiset ovat ottaneet vastaan joka puolella, missä olemme liikkuneet.

Leijonat katsoi finaaliottelun tiistaina yhdessä. Lehtinen haluaa antaa kunnian niille, jotka vuodattivat jäällä verta, hikeä ja kyyneliä.

– Suon sen pelaajille ja olen iloinen heidän puolestaan, että he pääsevät kokemaan tämän. Tämä menee joukkueen mukana koko loppuelämän. Tiistaina varmasti konkretisoitui, mitä kaikkea on tapahtunut, kun he pystyivät katsomaan pelin.

Lehtisen uralta ei mitaleita puutu. Entinen laituri voitti pelaajana maailmanmestaruuden lisäksi kolme MM-hopeaa ja -pronssia sekä olympiahopean. Hän nosti Stanley Cupia keväällä 1999.

Leijonien johtoryhmän mukana Lehtinen on ollut voittamassa myös kahta MM-hopeaa ja olympiapronssia.

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews