logo logo
Suomi - Yhdysvallat
pe 08.05.2020 klo 17:20
Tervetuloa Jääkiekkoseuranta-sivuille! Vuoden 2020 kisat pidetään Sveitsissä, kilpailupaikkakuntina toimivat Zürich ja Lausanne.

Tuoreimmat uutiset

Jääkiekkoseuranta – Tekeekö Leijona-hyökkääjä historiallisen suomalaistempun KHL:ssä? Taistelee samasta asiasta kuin Patrik Laine NHL:ssä

Tekeekö Leijona-hyökkääjä historiallisen suomalaistempun KHL:ssä? Taistelee samasta asiasta kuin Patrik Laine NHL:ssä

Jääkiekkoliiga KHL:ssä Juuso Puustinen taistelee varsin kovasta saavutuksesta. Uusi sarja on päässyt osaltaan yllättämään tällä hetkellä Leijonien mukana viilettävän hyökkääjän.


Jääkiekkoliiga KHL:ssä Juuso Puustinen taistelee varsin kovasta saavutuksesta. Uusi sarja on päässyt osaltaan yllättämään tällä hetkellä Leijonien mukana viilettävän hyökkääjän.


Suomi. Maalintekijöiden luvattu maa.

NHL: Patrik Laine taistelee maalipörssin voitosta.

KHL: Juuso Puustinen kamppailee maalikuninkuudesta.

Kuka muistaa vielä ne ajat, jolloin suomalaisessa jääkiekossa puhuttiin maalinteon tehokkuudesta?

Vakavasti puhuen ilmiö on yhä läsnä. Mainitut esimerkit ovat enemmänkin mainioita yksilötarinoita.

Tällä viikolla Leijonien mukana viilettävä Puustinen on tällä hetkellä KHL:n maalipörssin jaetulla kärkipaikalla. Hänellä ja Avtomobilistin Nigel Dawesilla on koossa 19 maalia.

Sanotko nyt niin, että kun lähdit Venäjälle, tavoitteena oli voittaa heti KHL:n maalipörssi?

– Heh. No ei kyllä niin voi sanoa, Puustinen hymyilee MTV Urheilun haastattelussa.

– Onhan tämä ollut hyppy tuntemattomaan, 30-vuotias hyökkääjä myöntää.

Puustisen mukaan hän ei ollut seurannut käytännössä lainkaan KHL:ää ennen kuin hän teki sopimuksen nykyseuransa Neftekhimikin kanssa. KHL:ssä pelanneet tutut ja eri tahot puhuivat hänelle siitä, miten KHL on maailman toiseksi kovin sarja.

– Kesällä tein tosissaan hommia, että olisin vahvempi ja nopeampi. Mutta se rankkuus on yllättänyt, Puustinen tunnustaa.

Luja päästään

Puustinen viittaa realiteetteihin. KHL on pinta-alaltaan maailman suurin sarja. Kaikista läntisimmän ja kaikista itäisimmän seuran välimatka on lentäen yli 8000 kilometriä. Aikaero läntisimmän (Bratislava, Slovakia) ja itäisimmän (Vladivostok, Venäjä) pelipaikan välillä on yhdeksän tuntia.

Puustinen on saanut maistaa osansa pitkistä pelireissusta.

– Sitä pelaa joka toinen päivä, matkustaa joka toinen päivä ja nukkuu vähän. Ja peliajat ovat siellä 20 minuutin tuntumassa. Siinä saa pitää huolta kropasta, Puustinen nyökyttelee.

– Siellä pitää olla luja päästään. Onneksi itsellä oli pari aiempaa ulkomaan komennusta taustalla. Vähän tiesin, mihin asioihin kannattaa suunnata energiaa ja mihin ei. Jos rupeaa kaikista pienistä asioista mieltään pahoittamaan, niin tulee aika raskas syksy ja kausi.

Puustisen mukaan rankkuus ei tule pelkästään matkustelusta, vaan myös itse pelillisistä haasteista. KHL:n kärkijoukkueet ovat kokonaisvaltaisesti laadukkaampia kuin parhaat liigaseurat.

– Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin. Ennen kaikkea tärkeintä on ollut se, että olen saanut pelata terveenä. Se on ihan huikeaa, jokaisen pelin tällä kaudella pelannut Puustinen iloitsee.

Suomalaiskoheesio

Neftekhimikissä Puustinen on saanut isolla rekkakauhalla luottoa valmennusjohdolta.

– Pelaamme ihan järkyttäviä minuutteja. Mutta kiva, että olemme pystyneet vastaamaan huutoon.

Puustinen viittaa häneen, Mikael Ruohomaahan ja Joonas Nättiseen.

– Olemme pelanneet kaikki pelit yhdessä, Puustinen muistelee.

Suomalaisketjussa roolitus on ollut erittäin toimiva.

– Esimerkiksi Ruohomaa on ihan loistava pelaaja. Ja kyllähän se menee niin, että hyvä maalintekijä tarvitsee aina hyvän pelintekijän. Mutta hyvä pelintekijä tarvitsee aina hyvän maalintekijän. Se menee vähän molempiin suuntiin, Puustinen sanoo virneen kera ja viittaa ketjun sentteriin Ruohomaahan.

– Sitten meillä on vielä Nättinen, joka tekee ihan kaikkea. Koheesio voi olla se oikea sana tuossa.

image-1
Puustinen on heiluttanut maaliverkkoja kovaan tahtiin KHL:ssä.

Ketjussa Puustinen on nakuttanut 38 otteluun tehot 19+15=34. Ruohomaalla kasassa on 27 pistettä (34 ottelua, 6+21) ja Nättisellä 21 tehopistettä (36 ottelua, 12+9).

Joukkueena Neftekhimik taistelee viimeisistä pudotuspelipaikoista. Tällä hetkellä suomalaistrion joukkue on KHL:n itäisessä konferenssissa kymmenentenä. Neftekhimikillä ero viimeisellä pudotuspelipaikalla olevaan Kunluniin on vaivainen yksi piste.

Viime kaudella Liigassa JYPin paidassa 30 osumaa iskenyt Puustinen taistelee henkilökohtaisella tasolla maukkaasta tittelistä. Onnistuessaan Puustinen olisi ensimmäinen suomalainen, joka onnistuu voittamaan KHL:n maalikuninkuuden.

Nykytahdilla hän rikkoo jo suomalaisten aiemmat ennätykset. KHL:n historiassa suomalaisista yhdellä kaudella eniten maaleja on iskenyt Juhamatti Aaltonen, joka täräytti 22 osumaa Metallurg Magnitogorskin riveissä (2011-12).

Puustinen ei aio kuitenkaan asettaa sen suurempia tavoitteita.

– Yritän mennä onnistumaan jokaiseen peliin. Mulla on ollut tässä hyvä pöhinä päällä toista kautta putkeen. Olen löytänyt oikeita asioita, joita pitää tehdä ja joihin pitää kiinnittää huomiota, jotta saisi itsestä parhaan mahdollisen irti. Tässä lajissa se vain menee niin, että kun tekee töitä, niin se heijastuu tulokseen.

Helpotus maajoukkueessa

Maajoukkueessa Puustinen viiletti jo marraskuun Karjala-turnauksessa.

– Siitä jäi vähän hampaankoloon, suomalaishyökkääjä myöntää.

Tuolloin Puustinen jäi ilman tehopisteitä kahdessa pelaamassaan ottelussa.

– Mutta tärkeintä oli se, että tuli mahdollisimman kovalla ryminällä taas mukaan, Puustinen sanoo Venäjän EHT-turnauksen keskeltä.

Torstaina Puustinen avasi maajoukkuekautensa maalihanat, kun hän ohjasi Suomen 2-0-osuman ottelussa Tshekkiä vastaan.

– Se helpotti. Noita maaleja odottavat niin minä, joukkue kuin valmentajatkin.

image-1
Puustinen pääsi tuulettamaan maalia torstaina Leijonien ja Tshekin välisessä kohtaamisessa.

Puustinen myöntää, että raskaan KHL-kauden keskellä maajoukkuekomennus on iso henkinen reikä.

– Tshekin puolella oli kaksi meidän seurajoukkueen pelaajaa ja lensimme yhdessä Suomeen. He sanoivat, että muista nauttia. Älä ota stressiä, vaikka pelit eivät kulkisikaan. Yritä vain nauttia.

– Se oli hyvä vinkki, Puustinen kiittelee.

Venäjän EHT-turnauksessa Puustinen on Suomen isoja avainpelaajia. Torstaina hän viiletti ykkösketjussa Julius Junttilan ja Oula Palveen vierellä.

Marraskuun pieneen pettymykseen ja odotusarvoihin nähden torstain onnistuminen maistui Puustisen mukaan erittäin hyvältä.

– Jotkut fiksummat ovat sanoneet, että hyville ihmisille tapahtuu hyviä asioita. Vähän tähän nojaten mietin niin, että kun tekee kovasti hommia, niin jossain vaiheessa niitä pomppuja myös ansaitsee.

Leijonat jatkaa Venäjän EHT-turnauksen pelejä lauantaina, kun vastaan asettuu Ruotsi. Turnaus päättyy sunnuntaina ulkoilmaottelulla Venäjää vastaan.

Lähde: MTVuutiset


Jaa:

Kommentit

Content Management Powered by CuteNews